dimecres, 26 de maig del 2010

26 el gripau

El noi de les ulleres de pasta no s'acabava de treure aquella idea del cap. Qui devia ser la noia de la convenció? La seva amiga Elektra el volia distreure i se'l va emportar a un poble naturista on de joves anaven a fer paelles amb els amics del club de rol. Mentre passejaven pel poble exposant la seva nuesa ell va mirar cap a l bosc i va sentir una remor estranya que el cridava.
"Elektra... has pensat mai com seria la vida si fóssim amfibis?"
L'Elektra no va dir res. Li va donar un còmic de l'Aquaman perquè es distregués.

A pocs metres d'allà, la Blanca havia sortit amb les seves amigues a fer un picnic multiculti al costat d'un rierol. La Puri havia estès unes estovalles de quadres sobre la gespa i totes començaven a treure els menjars que havien preparat. Pastissets amb edulcorant, galetes integrals, amanides diverses... La Júlia els explicava que finalment s'havia embolicat amb el Rafa, l'amic del veí de la seva amiga que s'acabava de separar. Les altres assentien resignades. La Frida, en canvi, estava molt animada. Venia d'un festival de música ètnica i no havia deixat de saltar i botar entre tambors en tota la nit. La Blanca estava neguitosa perquè ja comptava els dies que li faltaven per a la data fatídica.
"Fa 26 setmanes que vaig proposar-me de trobar-lo. Me'n queden 1 i mitja i res de res..."

L'Elektra ja no sabia què fer amb el seu amic. S'avorria amb els còmics de l'Aquaman, li passava canutos i altres substàncies i se'ls fumava com si res, li feia fregues i cada veada estava més tens.
"Me'n vaig a fer un vol", va dir el noi de les ulleres de pasta.
Només posar-se a caminar li semblava que flotava, com si es fusionés amb la natura. "Com deu ser la vida d'un gripau?" va pensar.

CROAC CROAC!
La Blanca, que ja portava més copes de vi del compte, va veure un animaló que saltava dins l'aigua. Era tot verd però tenia uns tons ataronjats molt interessants. I feia uns ulls enormes... com si portés ulleres. On havia vist aquelles ulleres?, va pensar divertida. Mig hipnotitzada per la visió del gripau, i sota els efectes de l'alcohol, la Blanca es va acostar a l'aigua mentre les seves amigues continuaven xerrant sobre revistes de moda, de receptes de cuina o de l'últim serial.
"I si li fes un petó?" va pensar la Blanca. "Es convertiria en príncep?"
Es va mirar el gripau, que semblava recobert d'una mena de bava brillant i, de sobte, va saltar cap a l'altra banda del riu. Allà la vegetació era més espessa. La Blanca el va seguir ben a poc a poc, intentant de no espantar-lo però ell sempre fugia. Finalment, darrere uns arbres frondosos, va sentir un xipolleig... Era un home que es banyava en un gorg en pilotes!
"Hola, em dic Zacaries", el va saludar l'home amb tota naturalitat.
La Blanca es va fixar que no duia ulleres ni tampoc tenia pinta de gripau, però estava com un tren. En Zacaries li va explicar que era llenyataire i que es coneixia aquella zona millor que ningú. La Blanca li va dir que sí mentre es treia la roba i es tirava de cap al gorg fins on era ell.
Mentre feien l'amor apassionadament a la vora del riu, la Blanca va pensar que el gripau se li havia tornat a escapar. Qui sap si tindria una altra oportunitat...




13 comentaris:

Anònim ha dit...

El Zacaries és el noi de les ulleres de pasta, però sense elles. S'ha transformat en un altre. Ja no cal que la Blanca besi a gripaus, ja que s'ha quedat amb l'últim noi el qual el seu nom comença per l'última lletra de l'abecedari.

El Zacaries és el "príncep taronja", per tant una persona real i normal, ja que els prínceps, siguin del color que siguin, no existeixen.

Anònim ha dit...

L'últim capítol: 27.5: El viatge de la Blanca i el Zacaries

Anònim ha dit...

Ai, déu meu aquest jocs de rol, que perillosos que són, Elektra i colegues del noi de les ulleres de pasta. Són jocs indignes iinmorals.

Anònim ha dit...

En el cristianisme, Zacaries fou un sacerdot jueu marit d'Elisabet, cosina de la Verge Maria, i pare de sant Joan Baptista.

En l'Evangeli segons Lluc l'arcàngel Gabriel se li aparegué, i li anuncià que tindria un fill (Joan). Zacaries dubtà de la paraula del missatger diví, perquè Elisabet era una dona gran i estèril. Com a càstig per la seva incredulitat, Zacaries perdé la capacitat de parlar i només la va recuperar en el moment en què sant Joan fou circumcidat.

Evangeli segons Lluc 1,5-24

«En temps d'Herodes, rei de Judea, hi havia un sacerdot del torn d'Abia que es deia Zacaries. La seva muller, descendent d'Aaron, es deia Elisabet. Tots dos eren justos davant de Déu i irreprensibles en el compliment de tots els manaments i les observacions del Senyor. Però no tenien fills, perquè Elisabet era estèril i tots dos eren ja d'edat avançada.»
Un dia mentre Zacaries era en el temple oficiant davant de Déu amb els del seu torn, segons el ritual dels sacerdots, li tocar per sorteig d'entrar al santuari del Senyor a oferir l'encens. Mentre l'oferia, tot el poble era a fora pregant. Llavors se li va aparèixer un àngel del Senyor a la dreta del altar del l'encens. Zacaries en veure'l es va torbar i la por s'apodera d'ell.»
«-No tinguis por, Zacaries: la teva súplica ha estat escoltada. Elisabet, la teva muller, et donarà un fill, i li posaràs el nom de Joan [...] quedaràs mut, sens poder dir res, fins el dia que passi tot això: tu no as cregut les meves paraules, però al seu temps es compliran [...] Al cap de poc temps la seva muller Elisabet va quedar embarassada.» [1]

Anònim ha dit...

Blanca es un nombre propio femenino de origen germano en su variante en español. Proviene de la raíz germánica blank (blanco, brillante.

El santoral es el calendario litúrgico que indica la fecha en que se celebran las festividades en honor de un santo u otra figura religiosa. El calendario actualmente en uso por la Iglesia Católica es una versión modificada de la costumbre paleocristiana de conmemorar la muerte de los mártires en su aniversario; con la continua canonización de creyentes a lo largo de los siglos, todos los días del año conmemoran actualmente al menos un santo de alguna clase.

No sólo la muerte de los mártires se recuerda hoy de esta manera; también los santos fallecidos por causas naturales —los antiguamente llamados confesores, por contraposición con los testigos o μαρτυρες— son incluidos en el calendario, así como las festividades —como Pascuas, Pentecostés o la Epifanía— relacionadas con eventos de la vida de Jesús y la historia eclesiástica.

En la época medieval era frecuente indicar las fechas de los eventos en relación al calendario eclesiástico, datándolos por ejemplo en el "tercer día del Adviento" o en la "noche de San Juan". Del mismo modo, el nombre de pila de los infantes solía asignarse según la festividad que se celebrase en el día de su nacimiento o bautismo; aunque esto es menos frecuente hoy en día, en algunos países de tradición católica u ortodoxa se conserva la costumbre de saludar y felicitar a las personas en el día de su santo.

Existen más de 10.000 beatos y santos tomados de fuentes históricas y de martiriología católica, pero no hay un conteo oficial.[1] El reverendo Alban Butler, publicó Lives of the Saints (La Vida de los Santos) en 1756, conteniendo 1486 santos. La obra, editada por el padre Herbert Thurston, S.J. y el autor británico Donald Attwater, contiene las vidas de 2565 santos.

Anònim ha dit...

La Blanca estava més contenta que mai, perquè per fi havia trobat el seu príncep taronja. Així doncs, iniciava un nou viatge amb el Zacaries.

Els dos es passaven els dies veient sèries de televisió dels anys 80. Ja es sabien de memòria tots els capítols d'V, El coche fantástico i El Equipo. De tots aquells episodis sempre en treien conclusions i comentaris psicològics i filosòfics sobre els seus personatges. Pensaven que el el cine i el tetre, era, de fet, com la vida real, igual que els havia passat a ells.
El Zacaries s'havia aficionat molt últimament a participar en concursos i sortejos a través de pàgines web de revistes i diaris, com ara la revista Glamour, l'Elle, Telva, Woman, Cosmopolitan, Vogue, Lecturas, Diez Minutos o el diari de la Vanguadia, ja que sempre aacabava fullejant alguna de les revistes que la Blanca es comprava. La Blanca va pensar que podrien estar de sort si els tocava algún viatge o algun rellotge, ja que veia que sien Zacaries ´li havia tocat un colajet de regal, perquè no els podria tocar alguna vegada alguna altra premi? Tot era qüestió de probabailitats. A més concursos, més possibilitats de guanyar.

Per altra banda, la Blanca el va dur un dia a una casa abandonada on havia fet d'okupa quan tenia 17 o 18 anys amb les seves amigues ia ltra gent de l'institut. La casa, per això, ja tenia les portes tapiades i no s'hi podia entrar. en veure-la, però, la Blanca li van venir records de la seva adolescència més tendra i boja.

Un altre dia, en Zacaries la va dur al saló del còmic. Li va encantar.

Tots dos compartien coses i eren feliços.

Anònim ha dit...

VA VINGA, PRÍNCEP, DÓNA EL PAS JA D'UNA VEGADA, QUE LA NOIA FA TEMPS QUE S'ESPERA!!!!


NOIA QUE ESTÀ ACABANT LA PACIÈNCIA

Anònim ha dit...

Estic cansada de sempre donar el pas jo. Sí, de veritat, n'estic cansada. Perquè sempre he de der jo la que faci un pas endavant i ell no? Què li passa a aquest home? Que mossego? Què espera?
algú no pot donar-li una empenta aquest tio perquè tingui una mica d'iniciativa???????

B

Anònim ha dit...

J!! DÓNA EL PAS JA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

JORDI VA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

DEIXA SER GRIPAU!!

DEIXA DE SER GRIPAU!!

DEIXA DE SER GRIPAU!!!

DEIXA DE SER GRIPAU!!

Anònim ha dit...

VOLEM EL PRÍNCEP TARONJA!

VOLEM EL PRÍNCEP TARONJA!

VOLEM EL PRÍNCEP TARONJA!

VOLEM EL PÍNCEP TARONJA!

VOLEM EL PRÍNCEP TARONJA!!

VOLEM EL PRÍNCEP TARONJA!

VOLEM EL PRÍNCEP TARONJA!

VOLEM EL PRÍNCEP TARONJA!

VOLEM EL PRÍNCEP TARONJA!!!!

VOLEM EL PÍNCEP TARONJA!!!

Anònim ha dit...

Myself, volem el nou capítol ja!!