dilluns, 16 de juny del 2008

Nits de filmoteca

dqfp
hqfr

Un dia, en trobar-se a l'ascensor, ella li va dir il·lusionada: "En Rafa m'ha portat a la Filmoteca. Estan fent un cicle del Bruno Kirby". Ell li va dir que li semblava molt interessant. Per dins maleïa la pell i els ossos d'en Rafa. Cada dia guaitava per l'espiell de la porta quan sentia un soroll al replà i veia passar el seu amic cap a la porta de la seva veïna, ara amb una capsa de bombons, ara amb una ampolla de vi... Una vegada se l'havia trobat a la farmàcia comprant preservatius i havia fet veure que no el veia. Va pensar que a la vida hi ha circumstàncies que ho destrueixen tot. Destrueixen una amistat de molts anys. Destrueixen la relació entre els veïns. Destrueixen la confiança.

Finalment es va decidir a anar a l'última sessió de la Filmoteca. Qui coi era el Bruno Kirby? No va arribar a assabentar-se'n perquè va haver de sofrir la penosa escena de veure la seva veïna "jugant" amb en Rafa a tirar-se crispetes pel cap i a riure per qualsevol tonteria. Va haver de marxar abans d'hora per airejar-se. En tornar a casa, eren les tres de la matinada, va sentir les rialles d'en Rafa i la seva veïna des de l'altra banda de la porta. Va passar molt mala nit però finalment es va adormir.

L'endemà al matí es van trobar al replà. Ell va sortir amb la capsa d'aspirines a la mà. Ella feia cara de son. Ell li ho va comentar. "Sí", va fer ella amb mig sospir, "en Rafa va venir a casa i ens ho vem passar de conya". Ell no va poder més. "Així... esteu junts tu i en Rafa". Ella va riure. "Jo i en Rafa?", va fer ella, "però si en Rafa és gai. No ho sabies?"

Ell es va quedar d'allò més parat. Per uns moments va recordar aquelles escenes de temps ençà als vestuaris de l'insti, a les dutxes, a la platja, i no va poder amagar un cert nerviosisme. I, de tant nerviós, li van caure les aspirines pel forat de l'escala. Ell es va llançar a perseguir-les. Mentrestant la seva veïna se'l mirava d'una mena de manera mentre s'adonava divertida que no podia amagar del rostre un cert somriure malèvol.

dones que fan por
homes que fan riure